Zo werkt het O-team

Het O-team heeft 15 december haar werkwijze gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens de slotdag van de Jaar van de Ruimte, waarop het team door minister Schultz werd voorgesteld. Tijdens deze bijeenkomst vertelden leden van O-team over hun aanpak.

Digitale presentatie O-team

Hulp bij complexe ruimtelijke opgaven

Het Ontwerpteam (O-team) helpt bij concrete en complexe ruimtelijke opgaven. Het O-team kan bijvoorbeeld helpen bij opgaven in krimpgebieden en lege binnensteden of bij lokale opgaven rond klimaat en energie. Ze is daarbij ge├»nteresseerd in een breed scala aan opgaven. Belangrijk is wel dat het gaat om een concreet gebied in de eerste, ori├źnterende fase.

De leden van het O-team zullen in de komende periode maximaal tien projecten kiezen. Burgers, maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties kunnen hiervoor voorstellen indienen via de website van het O-team. In overleg met de opdrachtgever wordt bepaald welke rol het O-team speelt. Daarnaast kan het O-team andere ontwerpers inzetten.

Meer informatie over de werkwijze van het O-team

Meer informatie over de werkwijze van het O-team is te vinden op de pagina Hoe werkt het O-team? De digitale presentatie die het O-team tijdens de bijeenkomst op 15 december toonde, kunt u hierboven bekijken.

(Muziek in de digitale presentatie: www.bensound.com)