Blogs van leden O-team

De leden van het O-team zijn experts op het gebied van ruimtelijke ordening. In hun blogs voor deze website zullen ze de komende tijd hun visie op het vak delen. De eerste bijdrage is van Hilde Blank.

Blog Ruimtelijke kwaliteit activeert ontwikkeling

"Nederland kent een hoge mate van beleidsmoeheid. De samenleving zit niet te wachten op nog meer beleid of het zoveelste onderzoeksrapport. Men wenst actie, doorbraken en uitvoeringsgerichte agenda’s. Hiervoor is het nodig om kansen te verkennen en, samen met gebiedspartijen, op zoek te gaan naar de energie en dynamiek in een gebied."

Dat schrijft Hilde Blank in haar eerste blog voor het O-team. De volledige blog kunt u lezen op de pagina Ruimtelijke kwaliteit activeert ontwikkeling.

Blog Het veranderende werkveld van de stedenbouwkundige

"Met het wegvallen van de programmatische druk en gebrek aan vastgoedontwikkeling, verdween ook het financieringsmodel waarmee gebiedsontwikkeling groot is geworden. Dit heeft een enorme impact gehad op het werkveld van de stedenbouwkundige. Tegelijkertijd zijn er kansen ontstaan. Door de zoektocht van vele partijen om de economie en ruimtelijke ontwikkeling weer in beweging te krijgen is ruimte ontstaan voor nieuwe inzichten."

De tweede blog van Hilde Blank is te lezen op de pagina Het veranderde werkveld van de stedenbouwkundige.